Avto storitve

Chiptuning

Kako in zakaj chiptuning?

Vsi, ki ste zainteresirani za povečanje moči motorja (chiptuning), ste zelo verjetno že pregledali kar nekaj spletnih strani na to temo, ter pridobili vsaj nekatere osnovne informacije.

Ker smatramo, da je nesmiselno ponavljati znova in znova enako, vam bomo skušali tuning predstaviti na čimbolj enostaven način.

Enostavno povedano bomo vaš program, ki je naložen na računalniku v vašem avtomobilu prebrali, nadgradili ter zapisali nazaj v računalnik.

Način, na katerega se vaš program lahko prebere ter zapiše, je odvisen od modela, tipa ter letnika vašega vozila. Bodisi preko OBD vmesnika, ki je najenostavnejši način, ali preko BDM vmesnika za katerega je potrebno odpreti motorni računalnik, ali preko spominskega čipa, kar velja predvsem za starejše modele. Pri teh starejših modelih se spominski čip odstrani, preberejo in zapišejo se podatki, čip se vstavi nazaj v motorni računalnik. Pri nekaterih novejših modelih je potrebno računalnik odpreti ter uporabiti BOOT mode.

ABC-chiptuning
ABC-Avtoelektrika

Razlogov za tuning je veliko. Najpogostejši razlog v zadnjem času je zmanjšanje porabe pri dieselskih motorjih. Prihranki goriva se gibljejo med 10 in 20 odstotki, kar je recimo pri tipičnem 2.0 diesel vozilu cca 1 do 1,5 litra na 100 prevoženih kilometrov, medtem ko pri tovornih vozilih poraba pade kar za 3 do 6 litrov na 100 prevoženih kilometrov.

Veliko voznikov se odloči za tuning zaradi povečanja moči vozila, ker si želijo bolj odzivnega in poskočnega jeklenega konjička.

ABC-Avtoelektrika

Naše storitve

ABC-mehanična-popravila

Mehanična
popravila

ABC-avtoelektrična-popravila

Avtoelektrična
popravila

ABC-hitri-servis

Hitri
servis

ABC-klimatski-sistemi

Klimatski
sistemi

ABC-vzmetenje-in-podvozje

Vzmetenje in
podvozje

ABC-elektronika

Elektronika

ABC-diagnostika-vozil

Diagnostika
Vozil

ABC-zavorni-sistem

Zavorni
sistem

ABC-vulkanizerstvo

Vulkanizerstvo

ABC-lakirnica

Lakirnica

ABC-karoserijska-popravila

Karoserijska
popravila

ABC-nadomestno-vozilo

Nadomestno
vozilo

ABC-prevzem-in-dostava-vozila

Prevzem in
dostava vozila